اخبار اقتصادی
چاپ00012:26 - 1396/09/28

روحانی در اجلاس ملّی گزارش حقوق شهروندی:

مردم در ادارات فقط باید به یک میز مراجعه کنند/ حقوق شهروندی یعنی همه طبق قانون عمل کنند/ برای ریشه‌کنی فساد باید به اتاق شیشه‌ای برویم

رئیس جمهور گفت: همه باید مطیع قانون باشیم؛ حقوق شهروندی یعنی همه طبق قانون عمل کنند.

به گزارش کارگرآنلاین، حسن روحانی رئیس جمهور، امروز(سه‌شنبه 28 آذر) در نخستین اجلاس ملّی گزارش حقوق شهروندی که با حضور جمعی از وزرا، معاونین و دستیاران رئیس جمهور  برگزار شد با تأکید بر اینکه دولت از اوّل در زمینه استفاده مردم از فضای مجازی تحت فشار بوده، اظهار داشت: به آقای جهرمی می‌گویم وی باید بایستد و مقاومت کند و همه دولت پشت سر ایشان بایستد؛ چرا که این داستان یک داستان ساده نیست و حق بزرگ مردم است.

روحانی ادامه داد: اینکه یک فردی حالا 140 واحد را پاس کرده و لیسانس حقوق گرفته نمی‌شود با قلم خود برای سرنوشت یک ملّت تصمیم بگیرد. حالا اگر یک نفر در شهر آب اسراف کند آیا قاضی می‌تواند دستور دهد که آب تمام شهر قطع شود؟ ما نمی‌توانیم ملّتی را از آب خوردن محروم کنیم به خاطر اینکه یک نفر آب را بسته است.

وی با بیان اینکه مردم وقتی به ادارات مراجعه می‌کنند با تمام راهروها و سالن‌های آن دستگاه آشنا می‌شوند تصریح کرد: باید این روند تغییر یابد و نیازی نیست که مردم به همه اتاق‌های یک اداره رجوع کنند. باید در هر دستگاه یک میز مشخص وجود داشته باشد و یک نفر وجود داشته باشد که افراد با مراجعه به او، پاسخ مشکل خود را دریافت کنند.

رئیس‌جمهور تاکید بر اینکه برای من این روز بسیار مهم است، خاطرنشان کرد: وجود حقوق شهروندی و توجه مردم و همه مسئولین به این مساله می‌تواند برای آرامش، احساس عدالت و تساوی در جامعه بسیار مهم باشد.

وی ادامه داد: در دولت یازدهم برای ما چند مساله از جمله طرح تحول سلامت، آرامش در مسائل اقتصادی، موضوع سیاست خارجی و برجام، فضای مجازی و حقوق شهروندی بسیار اهمیت داشت.

رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: من در صد روز اول دولت یازدهم در همان شبی که مصاحبه می‌کردم همزمان سایت حقوق شهروندی هم باز شد و پیش‌نویس این حقوق شهروندی در اختیار مردم قرار گرفت.

روحانی اضافه کرد: بسیاری از اساتید حقوق، محققین، دانشمندان، هنرمندان، فرهیختگان و نویسندگان اظهارنظر کردند، اظهارنظر آنها الان نیز موجود است. چند بار این منشور اصلاح شد، حدود 8-7 جلسه نیز خودم در مورد این موضوع جلسه گذاشتم که نتیجه آن منشور حقوق شهروندی بود که در 22 سطر و 120 ماده تنظیم شد و در آذر سال گذشته رونمایی شد و منشور منتشر شد.

وی اظهار داشت: آن وقت بعضی از عزیزان در رسانه‌ها گفتند که نزدیک انتخابات است و فلانی می‌‌خواهد تبلیغات انتخاباتی کند و این تنها یک دفترچه‌ای است و پخش شده و مثل خیلی چیزهای دیگر فراموش خواهد شد. همان موقع هم در همین مکان و در یکسال پیش گفتم که یکی از اهداف بسیار مهم ما اجرای تمام این منشور است.

روحانی گفت: اساسا برای چه ما انقلاب کردیم و انقلاب مشروطه برای چه بود، در طول این 110 سال و این همه مبارزات اگر در یک کلمه بخواهیم خلاصه کنیم این بوده است که مردم می‌خواستند به حقوق‌‌ خودشان از جمله حقوق فردی،‌ مادی، معنوی و اجتماعی‌شان برسند.

رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه مردم انقلاب کردند تا به حق‌شان برسند،‌ خاطرنشان کرد: مردم انقلاب کردند که به حق‌شان برسند چرا در انتخابات شرکت می‌کنند و چرا نقد می‌کنند برای اینکه به حق‌شان برسند.

روحانی در مورد تعریف حقوق شهروندی بیان داشت: یعنی مردم  ما از انقلاب مشروطه به این طرف گفت که من نمی‌خواهم رعیت باشم و یک آقایی این بالا باشد به عنوان شاه و فرمانروایی کند و من هم گوش به فرمان او باشم.

وی بیان داشت: همه انقلاب برای این بود که مردم بگویند ما رعیت نیستیم و ما شهروند هستیم و شاه نمی‌خواهیم قانون می‌خواهیم هر کس در این کشور هر مسئولیتی دارد بالاتر از قانون نیست و وظیفه‌ای مهمتر از اجرای قانون ندارد و همه باید ذیل قانون کار کنند.

وی با اشاره به فرموده‌ای از امام خمینی‌(ره) که بیان داشتند پیامبر هم موظف بود به قانون عمل کند خاطرنشان کرد: اصل قانون است، هیچ کس حتی پیغمبر هم نمی‌تواند بالاتر از قانون عمل کند. او هم مجری و مقلد و مفسر قانون است، قانون الهی را آورده که اجرا شود. اگر پیغمبر به مردم گفته نماز بخوانید خودش اول نماز می‌خواند، اگر گفته به مردم احترام بگذارید خودش عمل کرده است.

رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: ما انقلاب کردیم که هیچ کس بالاتر از قانون نباشد،‌همه باید مطیع قانون باشیم. طبق قانون همه باید عمل کنند. حقوق شهروندی همین است، حقوق شهروندی یعنی همه طبق قانون عمل کنند.

روحانی یکی از مهم ترین حقوق شهروندی را دسترسی مردم به اطلاعات دانست و  تصریح کرد: همه باید بدانند چه خبر است. همه باید بدانند چه تصمیماتی اتخاذ می‌شود. من به دولت دستور دادم و الان هم اجرا می‌شود که هر دستگاهی که پیشنهادی را مطرح می‌کند که باید در دستور هیئت دولت قرار بگیرد قبل از آن،‌باید در سایت قرار بگیرد. همه مردم باید بدانند که وزارت اقتصاد ما این پیشنهاد را به دولت داده است. حالا ممکن است دو ماه دیگر در دولت مطرح شود و در دولت هم تغییراتی در مورد آن اعمال شود. این مهمّ نیست.

وی ادامه داد: همه ببینند دولت در ماه‌های آینده درباره چه می‌خواهد بحث کند. ما مقامی بالاتر از خادمی و خدمتگذاری مردم نداریم. همه مردم ایران همانطور که امام(ره) فرمود ولی نعمت ما هستند. ما آمده‌ایم به آنها خدمت کنیم و مردم بر کار ما نظارت کنند.

رئیس جمهور با اشاره به تقدیم لایحه بودجه به مجلس و انتقادات پس از‌آن اظهار داشت: شاید باور نکنید که در روزهای اخیر چقدر خوشحال شدم. وقتی بودجه به مجلس رفت، از فردا در فضای مجازی غوغا به پا شد؛ چقدر قشنگ این اتفاق رخ داد. همه مردم به صحنه آمدند؛ اظهار نظر می‌کنند؛ نقد می‌کنند؛ سازمان برنامه و بودجه و شخص رئیس جمهور را نقد می‌کنند. من دست آن‌ها را می‌بوسم.

روحانی با بیان اینکه باید خادم و نماینده خودتان که رئیس جمهور است را نقد کنید اظهار داشت: مردم راجع به بودجه صحبت می‌کنند و می‌گویند که فلان دستگاه چرا انقدر پول می‌گیرد؟ این حق‌ مردم است. مردم مقایسه می‌کنند که چرا برای فلان دستگاه فرهنگی این میلیارد بودجه گذاشته‌اید؛ اعتراض می‌کنند که چرا انقدر زیاد است. اهلاً و سهلاً همه چیز برای مردم است و نظرات مردم باید در رأس باید باشد.

رئیس جمهور ادامه داد: اگر نظر عمومی مردم- نه چند نفر- این است و اگر دولت به این برسد که این خواست اکثریت است، خب اکثریت اگر چیزی می‌گویند آنها درست می‌گویند. حق با دولت نیست؛ حق با ملّت است.

وی با بیان اینکه یک فهرست بلندبالا از 17 دستگاه مختلف که فقط پول می‌گرفتند و هیچ گزارشی هم ارائه نمی‌دادند وجود داشت اظهار داشت: اول سال پول می‌گرفتند و یک روز هم اگر دیر می‌دادیم اعتراض می‌کردند که چرا دیر دادید. بعد وقتی می‌گفتیم کجا صرف کردید می‌گفتند به شما ربطی ندارد. پول داده‌اید و خداحافظ؛ ما هر جا بخواهیم صرف می‌کنیم. حالا من این را نمی‌گویم که برخی از این پول‌ها صرف تخریب دولت می‌شد؛ با آن کاری ندارم. امّا این پول کجا رفت؟

رئیس جمهور با بیان اینکه به وزیر اقتصاد و خزانه دستور می‌دهم که از سال 97 هر بودجه‌ای که به هر دستگاهی تخصیص پیدا می‌کند باید بلافاصله در سایت اعلام کنند تصریح کرد: باید همه مردم بدانند این پول به چه کسی و کدام نهاد داده شده است.

وی ادامه داد: می‌گویند این دستگاه، عمومیِ غیر دولتی است. اگر اینطور است و از مردم عوارض و مالیات نمی‌گیرد و از خزانه پول نمی‌گیرد اشکالی ندارد؛ یک جمعی هستند که با پول خودشان کار می‌کنند. امّا اگر قرار شد از خزانه؛ یعنی جیب مردم پول بگیرند باید به مردم گزارش دهند که کجا خرج کردند. مگر غیر از این، راهی برای جلوگیری از فساد داریم؟ والله بالله اگر صدها دستگاه برای مبارزه با فساد درست کنیم و اگر ده‌ها دادگاه با فساد مبارزه کنند نمی‌توانیم فساد را ریشه‌کن کنیم مگر آنکه مردم به صورت شفاف ببینند ما چکار می‌کنیم.

روحانی با بیان اینکه ما باید به اتاق شیشه‌ای برویم و نورافکن روی ما باشد اظهار داشت: باید ما را مشاهده کنند و این کار بسیار بزرگی است. من در طول این چهار سال و نیم، ماهی نبوده که نایستم و با ارگان‌ها و دستگاه‌های مختلف صحبت نکنم. هر روز می‌گفتند که آنجا را ببندیم؛ اینجا را ببندیم، آن شبکه را فیلتر کنیم. می‌گفتیم چرا؟ ایرادی پیدا می‌کردند و می‌گفتند باید بزرگراه را از بین ببریم.

وی ادامه داد: من در جواب می‌گفتم که نمی‌فهمم؛ یک راننده تخلف کرده چرا باید بزرگراه‌ها را ببندیم؟ اگر تصادفی در یک آزادراه اتفاق افتاد ما باید آزادراه را از بین ببریم؟ اگر قطاری یک بار خطا کرد ما باید کل قطار را جمع کنیم؟

منبع: فارس

لینک کوتاه :
برای ذخیره در کلیپ برد، در باکس بالا کلیک کنید
اشتراک گذاری در :
نظر خود را ثبت کنید
نام خود را وارد نمایید
متن نظر را وارد نمایید
سامانه بتا بانک رفاه کارگران